top of page

Tip na výlet: Na jednu baterku


Ahojte, dnes si dáme malý tip na výlet, takpovediac na jednu baterku. Celková trasa výletu má 50km a strávili sme na nej niečo málo cez tri hodiny. Začiatok a koniec trasy je rovnaký.



Začíname a končíme na Zochovej chate, a na začiatok smerujeme na Hubalovú. Pokračujeme cez zvernicu Biela skala až na Sklenú hutu. Pod Mesačnou točíme doľava smerom na Kolovrátok až po Sedlo Uhliská.

Odtiaľto pokračujeme popod Jeleniu horu až do Plaveckého Mikuláša, kde sme sa zastavili doplniť energiu, v žalúdku nie v baterke. Ďalej pokračujeme na Plavecký hrad, kde si užívame nádherné výhľady a skvelé počasie. Z hradu sme sa zviezli do Plaveckého Podhradia a cez Suchú dolinu sme sa vrátili do Sedla Uhliská.






Aby sme nešli po rovnakej trase, viedla naša cesta cez Mesačnú lúku až na Sklennú hutu. Odtiaľto sme už šli naspäť po rovnakej trase až na Zochovu chatu.




Ďalej nás už čakalo len skvelo vychladené pivo a zaslúžený oddych. Trasa je síce výživná a vie dať zabrať, ale krása prírody a výhľady do okolia za túto námahu rozhodne stoja!

27 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page