top of page

Svetový deň bicyklov

Aktualizováno: 7. 6. 2021

Včera bol Svetový deň bicyklov a tak sme ho aj využili ako sa patrí. Ráno sme šli pozrieť na Bratislavské traily, postupne sme prešli TBK1, TBK3, TBK1 a TBK2.

Výjazd sme začali na Potočnej ulici a tiahlym asfaltovým výšľapom sme sa dostali na začiatok zahrievacieho trailu TBK1. Tento trail je vhodný pre široký záber jazdcov, od Endura cez XC až po deti. Vyznačuje sa klopenými zákrutami, par kameňmi a občasnými vlnami. Na začiatok je to ideálny trail kde sa aj skúsenejší jazdec zahreje a z chuti si zapumpuje.







Druhý trail ktorý sme si prešli premiérovo túto sezónu a po naozaj dlhom čase bol TBK3.

Tento trail je poemrne zábavný, každý si na ňom nájde to svoje. Nájdu sa na ňom hladké flow pasáže aj kamenné sekcie, mnoho "dvojákov" a "trojákov". My sme si užili najmä naše obľúbené dropy, či už to bol kamenný drop v pólke trailu alebo drevené konštrukcie na konci trailu. Pri prechádzaní tohto trailu som myslel na Októbrové preteky a na to ako asi chcem prejsť tento trail celý komplet v tempe, no neviem po pravde. Ale každopádne to vidím ešte na moho tréningov.





Ako najväčšu nevýhodu jazdenia na TBK3 vidím následný presun, ktorý je aj celkom dlhý a po ťažbe aj docela dobre rozbitý. Avšak kto si je ochotný potiahnuť kúsok vyššie, dostane sa na Biely Kríž. A to je po výšľape na slnku ozaj odmena, studené pivo alebo radler dokážu hotové zázraky. V prípade hladu je pripravených niekoľko skvelých jedál na ktorých sme si aj my perfektne pochutili.











Po obede sa bolo treba rozhýbať a tak sme prišli opäť na TBK1 na začiatku sme si vyskúšali takúto kamennú "fičurku". Prešli sme si trail a s plnými bruchami sme sa dali do výšľapu na začiatok TBK2.















TBK2 má začiatok plný klopiek a menších alebo väčších skokov. Je to pomerne rýchla pasáž a človek sa ani nenazdá a je pri tomto miestnom "obrovi". Skok je už pre pokročilejších jazdcov a treba mať naň celkom slušnú rýchlosť.






Ďalšie pokračovanie trailu je v podobnom duchu ako začiatok, klopenky, občas nejaké kamene a menšie skoky. Až posledná pasáž je to pravé orechové. Strmý sklon kopca v ktorom sú zasadené veľké aj menšie kamene. Tu treba nájsť tú správnu stopu a aj kúsok odvahy a odmenou bude perfektný adrenalínový zážitok.

Pred najstrmšou skalou nás čakala pani domáca a nebolo to najpríjemnejšie okolo nej prechadzať do tohto strmého úseku.





























No a keď už bol ten svetový deň bicyklov, tak bolo treba aj nejake zoservisovať. Konkrétne napríklad SantaCruz Nomad, ktorý potreboval odvzdušniť sedlovku, brzdy a celkovo po zimnom a jarnom spánku naladiť na prvé letné kilometre.

Ako môžete vidieť bajk vyzerá skvelo a je pripravený na každodenné jazdenie, ktoré ho zaručene čaká.

60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page